3 sätt att få loss pengar och rädda företaget

Beslutet att lägga ner ett företag är aldrig lätt, och inget som vi vill att någon ska behöva ställas inför. Ibland finns det dock ingen utväg, och när man uttömt alla möjligheter så är konkurs kanske det enda alternativet som finns kvar. Här tänkte vi tipsa dig och ditt företag om 3 sätt att undvika nedläggning så länge det går. 

Se över verksamheten

Är din kärnverksamhet det som inte längre är lönsamt? Du kan behöva se över vad det är du gör; vad du tillverkar eller vilka tjänster du tillhandahåller. Samhället utvecklas hela tiden, och ditt företag måste utvecklas det med. Kanske är det dags att introducera en ny produkt, ändra hur tjänsterna fungerar eller byta inriktning helt för att passa det moderna samhället. 

Tillfälliga ekonomiska problem är inget hinder

Alla företag drabbas då och då av likviditetsproblem. Det är inget konstigt, och inget du behöver känna stress över. Du kan sälja fakturor enkelt och snabbt få in pengar i verksamheten så att du kan betala dina löner, hyra och andra utgifter. Det är ett smart sätt att få loss pengar, som inte binder upp dig med långfristiga lån och dyra amorteringar. 

Ta in en partner

Ensam är inte stark! I de fall ett företag börjar visa en nedåtgående trend så är det kanske lämpligt att titta på sina konkurrenter för att se om det där kan finnas en potentiell samarbetspartner. Tillsammans kan ni erövra marknaden istället för att konkurrera med varandra. 

6 Jan 2020

Senaste inläggen:

Arken