Flytta dit jobben jobben finns

Det kanske låter tufft, särskilt om man har familj och starka rötter på en ort som Örnsköldsvik, men rent krasst så är det så att man ibland måste vara beredd att flytta dit jobben finns.  Jag fick nys om ett företag som jobbar med rekrytering i Malmö, de heter Skill U, och jag måste säga att det inte lät alls kul till en början. Men ju mer jag läser om Malmö desto mer intressant blir det. Kanske är det där jag har min framtid? Närheten till kontinenten gör ju att det finns lite mer jobb att välja mellan än här. 

Hur lätt är det att flytta?

Det beror ju på hur ens familjesituation ser ut. Är man ung, singel och lite hungrig på nytt jobb så är det en väldigt enkel sak. Det är ju bara att stoppa ner det viktigaste i en väska och hoppa på första bästa tåg. Har man familj så krävs det nog lite mer planering. Barnen ska gå i skolan, ens partner ska hitta sysselsättning och man måste se till att det finns en bostad klar när man kommer fram. Förhoppningsvis får man också sina möbler samma dag, eller åtminstone samma vecka. 

Vill man flytta så ser man till att det finns ett sätt, det tror jag i alla fall. Det svåraste är att lämna sina vänner och inte veta om man hittar nya på den nya orten. Men vi föddes ju alla utan vänner så det ska nog gå att skaffa nya, även om det känns lite konstigt som vuxen. 

18 Dec 2020

Senaste inläggen:

Arken