Hitta rätt lägenhet för dig

När man ska hitta en perfekt lägenhet så gäller det att ställa sig i en bostadskö hos en eller flera hyresvärdar. På Boplats Syd samlas en massa hyresvärdar i Skåne till exempel. När man står i en kö är det större chans att hitta den lägenhet man vill ha. Sedan, när man blir erbjuden en lägenhet, så är det bra att gå på visning av den för att se att den motsvarar de krav man har. När man hyr så kanske man inte har samma krav som när man ska köpa lägenhet men det är ändå bra att ha vissa krav.

Sök hos många hyresvärdar

När du ska flytta och behöver ha en bra lägenhet, så är det bra att ställa sig i kö hos flera hyresvärdar och bostadsbolag. Idag kan det vara svårt att hitta en lägenhet direkt, om man bara har en enda värd att stå i kö hos. Sen beror det ju en hel del med på var i landet man har tänkt att flytta och vad för storlek på lägenhet man behöver. I större städer finns det fler hyrevärdar, men det är även kanske dyrare hyra. 

Testa något nytt

Snöa inte in på en viss stad, utan kolla även utanför staden om det finns lägenheter att hyra. Det kanske är billigare eller fler lediga lägenheter där. Se även till att ställa dig i kö tidigt, för ju längre du är med i en kö, desto mer troligt att du får tag på en lägenhet.

27 Mar 2019

Senaste inläggen:

Arken