Hösten utmärkt köptid

Lockar dig den här vyn? Flytta in till stan, känna stadens puls? Har du tröttnat på alla renoveringar, som aldrig verkar ta slut? Har barnen flyttat ut och huset känns onödigt stort? Då ska du veta att det är väldigt bra att köpa nytt, och samtidigt sälja under hösten! Många vill helst ska köpa hus under vår och sommar när de börjar längta till trädgård, vill sitta ute och grilla. Just därför är marknaden som hetast just under vår- och sommarmånaderna. Den som varit med lite grann i fastighetsbranschen vet att ju hetare marknaden är, desto högre är priserna också. Att köpa och sälja hus nu är ypperligt efter sommaren och semestrarna.

Köp hus nu!

Det är en bra säsong på hösten att köpa eller sälja hus. Räntorna är fortfarande historiskt låga. Se till att binda räntan bara, så att du har garderat dig mot räntehöjningar – om de kommer. Man vet aldrig. Det är också ta bilder bra att ta inspirerande bilder på huset nu, om du vill lägga ut den för försäljning, vill säga. Det ska betonas att sälja och köpa inte är något som är lätt. För de allra flesta är husköpet är den största finansiella affär de gjort i sitt liv. Varför inte ta hjälp av en mäklarfirma? Då får du de råd och tips att sälja huset och köpa din lägenhet. Du kan också få tips om vad det brukar kosta i det område du önskar. Då vet du på förhand vad priserna kan gå på. De kan också hjälpa dig hitta det du önskar dig.

Sälja hus en konst

Om du inte vill anlita någon mäklarfirma kan du sköta affären på egen hand. Dels behöver du inte betala avgiften till dem, dels styr du upp hela affären och får full kontroll över affären. Du behöver ta bra bilder på huset, ta gärna ta en stylist till hjälp så att huset blir så attraktivt som möjligt. Sedan är det bara att lägga upp den på Blocket eller någon annan köp-och-sälj-sajt. Läs gärna mer här om att sälja på hösten. Lycka till!

19 Aug 2017

Senaste inläggen:

Arken