Koll på siffrorna?

Det är mitt i den svenska högsommaren och det är nog inte många småföretagare som funderar särskilt mycket på årsredovisning. Men om man vill ha koll på siffrorna och planera för bokslutet så är det verkligen dags att börja nu. Med en ordentlig genomgång av dina ekonomiska förutsättningar i god tid så slipper du få stora problem när det är dags att deklarera. Fördelarna med att gå igenom inkomster och utgifter flera gånger om året är många, men några är:

  • Du ser i god tid om du kommer få restskatt och kan då göra extra inbetalningar till skattekontot under en längre period. Det är lättare att betala 2 000 extra i månaden än 12 000 extra på ett bräde. 
  • Du kan kalkylera din vinst mer exakt vilket är fördelaktigt om du behöver ett företagslån. Du kan då visa för banken att du har koll på din ekonomi. 

Man behöver inte göra allt på egen hand

Bara för att man är egenföretagare så betyder inte det att man måste göra precis allt själv! Det absolut bästa man kan göra är att anlita en bra revisor som kan hjälpa till med företagets ekonomiska frågor. En redovisningsbyrå kan hjälpa till med allt från fakturering till bokslut med årsredovisning och ger dig tid över till att sköta din firma istället. Den tiden du annars skulle lagt på att hålla på med bokföring och beräkningar av moms, skatter och annat kan istället gå till att dra in pengar. Mitt tips till alla företagare, stora som små, är att anlita en bra redovisningsfirma! 

16 Jul 2018

Senaste inläggen:

Arken