Må bra

Det finns mycket man kan göra för att må bättre; öka sin livskvalitet. Det viktiga är att stanna upp och lyssna till magkänslan. Allt för många av oss lever med stress och då menar jag inte stress för att hinna i tid till jobbet på morgonen utan den där inneboende känslan av att inte räcka till. Stress är dödlig, även om det inte går att se eller ta på den. Stress ger högt blodtryck och problem med hjärtat, men allra mest planterar stress ett mörkt moln av oro i hjärnan och hjärtat. Allt blir lidande i skuggan av dessa moln - relationer, prestationer och självkänsla.

Stress ger ångest, magkatarr och högt blodtryck

Allt för få gör något åt stressen och många vet inte ens om att de lider av stress förrän något fysiskt drabbar dem, som just högt blodtryck, eller magkatarr. Andra går in i väggen eller får ångest. Det är inte kul.

Tänka om

Man kan göra mycket åt stress, men i grund och botten handlar det om att lägga om livsstil. Man behöver inte nödvändigtvis byta jobb, skiljas eller något annat drastiskt, även om det ibland finns fog för även så pass stora förändringar. Insikt är en bra början och sedan kan man t ex ta hjälp av en psykolog i Malmö, eller börja träna, meditera eller bara varva ner på annat sätt. Man måste dock våga möta grunden till den där stressen och det är inte alltid behagligt. Det hjälper med lite vägledning.

9 Sep 2017

Senaste inläggen:

Arken