Om du behöver större lokal

Få saker är så spännande och på samma gång skrämmande som när man bestämmer sig för att expandera sitt företag. Det kan handla om allt från att anställa sin första medarbetare till att öppna kontor i nya städer. Vissa företag kräver många logistikutrymmen medan andra bara behöver ett kontor. Allt beror ju helt på vad man sysslar med. Bedriver man en produktverksamhet behövs så gott som alltid lager och andra logistikutrymmen och kanske till och med logistikfordon i eget garage.

Öppna i ny stad

En vän till mig genomgick detta alldeles nyligen. Hon driver ett framgångsrikt litet företag här i Stockholm och det är just försäljning av produkter som är grejen. Hon har också en butik, men de flesta av sakerna förvarar hon i sitt logistiklager i Stockholm. Efter att ha öppnat upp en andra butik i Göteborg - mest för att testa om det skulle kunna vara lönsamt även där - behöver hon nu desperat ett logistiklager i Göteborg också. Det har visat sig vara lite av en utmaning att hitta, men det ska såklart gå. Ingenting är omöjligt! 

Alla ska göra det de gör bäst

Jag tror på att använda de kanaler, kontakter och företag som man känner till. Och så tänker jag då det gäller allt. Ingen klarar att rodda med allting själv, det blir bara en bromskloss i livet och karriären. Alla bör fokusera på det den gör bäst och överlåta allt kringjobb åt andra, det är så man växer som snabbast!

21 Jul 2017

Senaste inläggen:

Arken