Sälja bostaden? - Tips för en lyckad visning

Om man ska sälja sin bostad så finns det några saker man ska tänka på. För det första ska man alltid gå genom en mäklarfirma, då får man den juridiska expertisen och någon som kan hjälpa om något skulle gå fel. Sen ska man se till att få bästa möjliga pris för sin bostad och sättet att göra det är att se till att visningen blir så lyckad som det bara går. Här följer några bra tips om du ska ha visning på din bostad. 

Städa ordentligt

Människor som går på visningar är nyfikna och kommer att öppna alla dörrar de kan hitta. När du städar för en visning är det därför viktigt att inte gömma undan saker i garderober, eller bakom dörrarna i rummen. Det KOMMER att synas, tro mig. 

Laga trasiga saker

En sprucken kontakt som hänger och dinglar, eller en dörrlist som sett bättre dagar kan bytas ut. Sådana små detaljer kostar inte många kronor att åtgärda men kan, om man låter bli dem, göra att priset på bostaden tappar många tusenlappar. 

Renovera inte!

En husköpare ser allt som oftast potentialen i en bostad, och kommer att göra om en hel del efter att de köpt huset. Att då lägga tiotusentals kronor på ett nytt kök, eller badrum, är dumt. De pengarna är bortkastade. Satsa istället mindre summor på att laga trasiga saker eller putsa upp slitna områden. 

Det finns givetvis många fler saker man kan göra, kolla gärna med din mäklare. De har ofta en lista på saker man ska göra innan en visning. 

30 Aug 2018

Senaste inläggen:

Arken