Städat på kontoret

Har du eget företag, eller har du redan ett etablerat? Du kanske redan har ett kontor och anställda? Då har du förmodligen fått så pass bra snurr på ditt företag att du har råd med ett fint kontor. Var inte rädd för att tänka stort. Det är ju bara du som sätter begränsningar för ditt företag. Ju större du tänker dig det, desto större kommer det också att bli. Jag hörde om en företagare som vaknade varje morgon och undrade när hens företag skulle bli "stort", och då var hen amerikan - och då kan du ju tänka dig vad "stort" just för hen innebar. I Sverige, som jämförelse, vaknar våra företagare och undrar när hen ska bli uppköpt och anställd. Så ska vi som företagare inte tänka. Vi ska vakna varje dag och undra när dagen kommer som ditt företag ska bli stort. Och då menar jag stort!

Ha ett kontor som är anständigt

Ju bättre intryck du gör på dina kunder, desto bättre för dina affärer. Kanske onödigt att säga, desto sannare är det. Då du tar dina kunder på besök till ditt kontor, var noga med att du ger ett flådigt intryck, även om ekonomin kanske inte är lika flådig. "Fake it til you make it" - gäller då det kommer till det intryck du vill ge dina kunder! En sak som få tänker på är att det ska vara ordning och reda på kontoret; var sak på sin plats. Inga dammtussar! Få tänker på att det intrycket får de redan vid dörren, vid entrén. Visserligen kan intrycket alltid rättas till, men det är inte alltid så, och inget du kan lita på att det blir så. Var därför noga med allt innan besöket. Det spelar mindre roll om du glömmer att bjuda kunden på kaffe, än att det är smutsigt på kontoret. Så skaffa städare!

Städat ger intryck av ordning och reda

Att ha ordning och reda på finanserna kan inte nog understrykas. Det intrycket förstärks av ett städat kontor och entré. Se till att trapporna är städade, i det sammanhanget kan jag bara rekommendera kontorsstädning i Stockholm . Där kan du till och med få en provstädning så att du är nöjd innan du anlitar dem. Prova! Skadar inte. Lycka till!

7 Aug 2017

Senaste inläggen:

Arken