Vikten av rätt konferenslokal

konferens

När det är dags att hålla i en konferens, så är det viktigt att välja rätt konferenslokal eller anläggning. Det bör vara ett ställe som har alla de faciliteter ni behöver under själva konferensen, samt att det inte heller är fel att det är ett ställe med aktiviteter som de anställda kan ägna sig åt på kvällen efter alla möten, samtal och föreläsningar. Det är inte fel att åka på spa konferens som ett exempel. Då åker man helt enkelt till ett ställe som har konferenslokaler samt ett spa. 

Åka på konferens

Det finns många olika alternativ för den som vill åka på konferens oavsett stad man kommer från. Man kan vara kvar i samma stad, eller åka en bit. Se till så att ni har tydliga mål med er konferens och vet vad ni vill få ut av det hela. Konferens kan hållas över en dag eller flera. Detg finns konferensanläggningar, men även hotell eller andra platser med bra konferenslokaler. Ofta omfattar en konferens mer än bara konfererandet. Det är även boende, mat och aktiviteter tillsammans som ska inkluderas.

Det finns en del frågor ni kan ställa er, innan ni bokar en konferens:

  • Vad vill ni uppnå med er konferens, vad är syftet med den?
  • När tänker ni er att ha konferens ska det vara sommar eller vinter? Har ni särskilda önskemål kring konferensanläggning? Exempelvis kan det handla om teknisk utrustning, avskildhet och så vidare
  • Transport, till och från konferensanläggningen ska ordnas.
  • Aktivitet/samvaro, det är bra att kombinera konferensen med roliga aktiviteter för att stärka banden mellan kollegor och chefer.
  • Deltagare, hur många blir ni? Särskilda önskemål?
13 Oct 2019

Senaste inläggen:

Arken